Spotcompanion

Onafhankelijke locatie expertise

Neem gerust contact met ons op en u zult ervaren dat wij onze belofte gestand doen. Onafhankelijke, professionele locatiekennis... transparant, helder en objectief.

 

Zeehaven

Algemeen

  • Beschrijving
  • Het zeehavengebied, bestaande uit de deelgebieden Wilhelminahaven, Het Mallegat, Krabbegeul, Julianahaven en Louterbloemen, is gelegen ten noorden van bedrijventerrein Dordtse Kil.

    De zeehaven van Dordrecht maakt integraal deel uit van het haven- en industriecomplex en van het internationale netwerk van Havenbedrijf Rotterdam N.V. Deze combinatie maakt dat de havengerelateerde bedrijvigheid in Dordrecht een sterke impuls krijgt.

    De oppervlakte van het zeehavengebied beslaat circa. 210 hectare. Jaarlijks bezoeken ongeveer 750 zeeschepen Dordrecht en in het gebied wordt per jaar ongeveer voor 2,5 miljoen ton goederen overgeslagen.  Het Zeehavengebied van Dordrecht is gelegen in de directe nabijheid van de rijksweg A16 (Rotterdam – Breda) en tevens in de directe nabijheid van de N3, de verbindingsweg naar de rijksweg A15 (Maasvlakte – Rotterdam – Nijmegen)